Framtidens företagande

Förutom att driva ett framgångsrikt företag vill vi hitta nya sätt att ge tillbaka till världen. För oss är det en självklarhet att vi som företagare måste ta ett större ansvar för att ha en värld kvar att tjäna pengar i. Självklart vill vi tjäna pengar, men inte till vilket pris som helst. Vi är inga välgörenhetsproffs. Men vi tycker det är viktigt att bidra med det vi kan. Och det är därför vi har skapat divisen ”A Third to the World”. Det innebär att vi skänker en tredjedel av vår vinst till välgörande ändamål. Vi ser det som framtidens företagande.

”Det började i det lilla, med pengar till barndiabetesfonden och Novahuset som hjälper sexuellt utsatta flickor. Vi är inga välgörenhetsproffs och jobbar inte genom etablerade organisationer. Vi hittar projekt som ligger oss varmt om hjärtat och ser till att pengarna hamnar direkt i verksamheten.” 
Marcus Nyberg, delägare

En ny skola i Kenya

Som en del i arbetet med A third to the World, bygger vi just nu en ny skolbyggnad i Kawangware, ett slumområde i Nairobi i Kenya. Detta gör vi i samarbete med Pingstkyrkan i Linköping och The Dirtwater Fox Brewery, The Nordic Soda Companys andra varumärke. Vi har valt den här platsen tack vare Silas Babu, en man från Kawangware med mycket stort hjärta. Silas har under många år arbetat med sociala frågor, hjälpt och stöttat människor i sin omgivning och i och med det inspirerat oss på The Nordic Soda Company att dra vårt strå till stacken. Vi har träffat Silas vid ett flertal tillfällen och han har berättat för oss om skolan och hur den fungerar. Det är tillsammans med hjälp från Silas och kyrkan i byn som vi just nu håller på att bygga en ny skolbyggnad för de mindre barnen i skolan. Byggnaden kommer att bestå av toaletter, ett sovrum för barnen, två klassrum, ett lärarrum och en aula. Bygget pågår för fullt och beräknas vara klart under 2020. Följ våra A Third to the World-projekt på vår Facebook!

The Nordic Soda Company
Koppargatan 18
60233, Norrköping

 

Kontakt:
info@nordicsoda.se
+46 11 496 41 50